Υγιεινή των ποδιών: Καθημερινές συμβουλές που συνιστούν οι ειδικοί

Η Ποδολογία ανήκει στον παραϊατρικό κλάδο υγείας και ασχολείται με τις παθήσεις των κάτω άκρων όσο αναφορά τις επιπλοκές και τις δυσλειτουργίες νυχιών και δέρματος (είσφρυση όνυχος, ονυχομυκητίαση, κάλους, μυρμηγκιά κ.ά..)

Τα πόδια μας δέχονται μεγάλες πιέσεις λόγω καθημερινότητας και οδηγούν στην εμφάνιση προβλημάτων, γι' αυτό τον λόγο πρέπει να τα φροντίζουμε, γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Τα υποδήματα που επιλέγουμε πρέπει να είναι άνετα, μαλακά, να μην μας στενεύουν διότι μπορεί να προκληθούν μικροτραυματισμοί τόσο στα νύχια, ξεκινώντας την ονυχοείσφρυση, δηλαδή να εισχωρεί το νύχι μέσα στο δέρμα, όσο και στη δημιουργία σκληρύνσεων και κάλων.

 achristie_2

Γι’ αυτόν τον λόγο, αποφεύγουμε τα όμορφα υποδήματα, τα οποία δεν είναι κατάλληλα για το σχήμα του ποδιού μας, καθώς επίσης δεν φοράμε ποτέ υποδήματα άλλων.

Σε κάθε περίπτωση, φροντίζουμε τα πόδια μας να είναι πάντα καθαρά και στεγνά, φορώντας βαμβακερές κάλτσες και προληπτικά χρησιμοποιούμε πούδρα ανάμεσα στα δάκτυλα για να απαλλαγούμε πλήρως από την οποιαδήποτε υγρασία μπορεί να δημιουργηθεί και να προκαλέσει μυκητίαση.

 achristie_2

Παράλληλα, δεν αμελούμε την καθημερινή ενυδάτωση των ποδιών μας με τα κατάλληλα ποδολογικα προϊόντα και να τονίσουμε ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς, να κόβουμε τα νύχια μας ίσια, ποτέ στρογγυλά ή κόβοντας τις γωνίες.

 achristie_2

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη, οι οποίοι αμελούν την φροντίδα των ποδιών τους και να μπορεί να επιφέρουν επιπλοκές που οδηγούν σε μολύνσεις. Καθημερινά θα πρέπει να εξετάζουν τις διαφοροποιήσεις νυχιών και δέρματος και να απευθύνονται σε ειδικό ποδολογο.

Εάν θέλετε κι εσείς μια αξιόπιστη λύση σε κάθε σας ποδολογικό πρόβλημα, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το κέντρο Ποδολογίας Κολερού , που βρίσκεται στη Νεάπολη, Μάρκου Μπότσαρη 42, το οποίο θα προσφέρει άμεση ανακούφιση και φροντίδα στα κάτω άκρα σας.